Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

terhes, vagy nem terhes?

nov. 18.

Igen, tudom, 21. század, mi sem egyszerűbb, mint megcsinálni egy tesztet...De még nem mertem. Most nagyon gáz lenne, ha nem mutatna semmit...Persze mindíg gáz, de most különösen! Mondom miért:

Utolsó mensi: okt. 16.

okt. 25., vagyis a 10. napon pé. uh.: szép nagy érésben lévő petesejt, ez volt pénteken, doki hétfőre max. keddre datálta az ovulációt, ami ugye okt. 28. vagy 29.

Papiron köv. menstruáció nov. 13. vagy 14 lett volna. És ma 18-a van! És még mindíg nem mertem tesztelni!

Mindenféle tüneteim vannak már kb. 1 hete: fázás, hasfájás. görcsölés, szurkásálás, hüvelynyilallás, hőhullámok, sűrű pisilés, alhas puffadt (mell fájdalom, de hát az már említésre sem méltó, az mindíg van) Olyan tünetek, amik máskor nem voltak. Vagy ha voltak, akkor már pikk-pakk meg is jött. Szóval ha ez nem az, akkor viszont ezek a hülye fájdalmak és a késés semmi jót nem jelentenek - hát ezért késlekedem a teszteléssel.Illetve meg akarom/akartam várni, hogy a 31 nap mindenképp leteljen, mert olyan hosszú ciklus azért hébe-hóba előfordul nálam. Viszont akkor nem jelentkeznek ilyen orán a tünetek, pláne nme ilyenek és ilyen intenzitással.

Lényeg: rettentően reménykedem!

De nem kicsit idegörlő kb. egy hete minden alkalommal úgy menni wc-re, hogy jajmittalálok, jajcsaknelegyenpiros a t.betét vagy  a papír...

Férj tegnap bevallotta, hogy ő is izgul ám, mikor wc-re megyek!:-)

Úgy szeretnék már végre egy jó kis hányingert, vagy megutálni a kávét, vagy valamit, ami tuti annak a jele!

Holnap-holnapután azért már be kellene vállalni a tesztelést. Ne legyek már ilyen nyúl!

Csak hát annyira szeretném! És nem egyszer volt már, hogy amikor elhatároztam hogy jó, reggel tesztelek, reggelre ott volt...(igaz, még sosem vártam ilyen sokáig vele...)

2 Tovább

gyereket várok :-)

Nem, ne gratuláljon senki, bocs a félrevezető címért!!!

Csak az jutott eszembe, hogy miért (csak) a terhességet/áldott állapotot hívjuk így?!  Igazából én vagyok az, aki gyereket vár! Igen, már sokszor kielnc hónap óta várom...

Visszatérve a valóba: még soha nem fájtak ennyire  a melleim! (pedig mindíg szoktak!)

Lehetséges ok (természetesen azon kívül, hogy terhes vagyok, vagy csak még profibban produkálom az ál-tüneteket) illetve amit másképp csinálok, mint eddig, bár lehet, hogy semmi köze:

-napi palástfűtea kb. a 15.-16. nap óta

-páros napokon Gravida, páratlan napokon D-vitamin és folsav

0 Tovább

reménykedés újratöltve...

Újabb reménykedés, tornáznikénemertrondavagyokdeinkábbpihenniháthajobbanmegtapad, mostakkormegintmiértakkoramellemésfájmintazállatmáratizenhetediknapon, zabáljakvagynezabáljak, stb. stb. részhez érkeztem...Elvileg ügyesek voltunk, a "kiemelt időszakban" másnaponta szerettük egymást, a HSG után pedig akár fogékonyabb is lehetnék a dologra...Úristen!!! Pedig  ha ez most összejönne, pont meglephetém Férjet egy pozitív teszttel a 40. szülinapjára. Azért az elég jól hangzana...De jól hangzott volna tavaly a 39.-en is...meg a Mikulás is hozhatta volna...a karácsonyfa alatt sem mutatott volna rosszul (jól van, na nem szó szerint értem! :-))

0 Tovább

HSG, azaz petevezeték átjárhatósági vizsgálat

Jelentem: túlélhető! J Nekem legalábbis egyáltalán nem volt szörnyű.

Részletesen leírom – biztatásként, nem elriasztásként! J

-dokihoz be, „szülőszékbe” föl

-a vizsgálatoknál szokásos tágító kütyü be

-csövecske bedug méhembe – méhem nem örül, 2-3-szor fáj a dolog, ezt jelzem is, még mielőtt nagyobb „baj” lenne

-csövecske egyik ágán fölfújnak egy ballont a méhemben

-ez megakadályozza, hogy kicsússzon a cső (illetve lehet, hogy más funkciója is van, ezen kívül ezt nem tudom)

-na, ez fájt! mint valami baromi erős mensis görcs, de aztán ez egy sima tompa fájássá szelídült

-csövecske kilóhgó vége combomra ragast

-felöltözés, átsétálás dokival röntgenre

-levetkőz, szerkezetbe beáll, szerkezet velem együtt megdönt vízszintesig

-doki elkezdi nyomni csövecskén át a kontrasztanyagot, közben a röntgenorvossal monitoron stírölik, hogyan terjeszkedik a cucc odabent

                -jó hír 1.: ezt egyáltalán nem éreztem

                - jó hír 2.: remekül átsuttyant a vezetékeimen

                -rossz hír: én nem láttam a monitort L

- mivel simán átment a cucc, ez a rész pár mp. volt

- szerkezet függőlegesbe visszaállít, kapok egy törlőt, ha a kontrasztcucc távozni készülne belőlem, és futás öltözni

 

Eredmény: tökéletesen átjárható vagyok! J

 

Utóhatások:

Bár elvileg szédülhettem és émelyeghettem volna, egyiket sem tettem. Hazamentem, Kis vérzéske volt (az normális), de inkább ilyen barnásra színeződve távozott a lötyi, utána már tényleg minimális. Pihi, aludtam kb. másfél órát. Utána mondjuk talpon voltam, talán ennek is köszönhető, hogy estére viszont baromira fölfúvódott a hasam, nagyon feszített, a petefészkeim szét akartak durranni. Kellemetlen volt, de másnap reggelre szinte teljesen elmúlt, néhány apró érzetem volt, de délutánra már teljesen megfeledkeztem az egészről.

 

Hát így. Soha rosszabbat.

Persze azt mondják, teljesen egyénfüggő a dolog, kit mennyire visel meg, mennyire fájdalmas stb. 

4 Tovább

Tegnap nem lettem okosabb

Tegnap nem lettem okosabb, hiába hívtam a dokit remegő kézzel, nem tudta megmondani a hormon eredményeimet. Cserébe viszont megvan a HSG időpont csüt.-re, úgyhogy majd akkor megtudom azokat is. (kösz :-() Tegnap traktáltam kicsit a Férjemet ezzel a témával, elmeséltem neki részletesen, milyen jó buli is lesz ez, meg jeleztem, hogy nem kicsit vagyok rápörögve jelenleg a témára (napi 24-ben :-/). Nem tudom, lehet, hogy sokak szerint meg kellene kímélnem a részletektől, dehát basszus, mégiscsak van némi köze hozzá, meg hát mégiscsak az ő gyereke érdekében is történik ez az egész.
Arról nem is beszélve, hogy - ne legyen úgy!, de - ha esetleg nem áll meg itt a dolog, és további mindenféle akciókra lesz szükség, akkor valamikor el kell kezdeni (mármint  a beavatást a részletekbe) Jó, jó, biztosan vágyölő, meg minden, de hát kinek van még ennyi köze hozzá, mint neki, kivel beszéljem meg, ha nem vele?!
Szóval, bocs Drágám, hogy nem csak a szexuális extázis része jut neked ebből a dologból, mint annak ideális esetben történnie kellene, de hát én sem "úszom meg" annyival...

Lehet tippelni, mi lesz a jobb...vagy a rosszabb...:
-A.  nem találnak semmit - egészséges vagyok, hurrá!!! - na, de akkor mi a szöszért nem jön össze?
-B.  találnak valamit - úúú, ez gáz, hogy gond van velem, jézusommostmilesz?!, pánik indul - na de akkor itt van a kutya elásva, emiatt nem sikerül, de megoldják/djuk, és akkor majd minden happy lesz!

HM...

0 Tovább

Miért pont én nem ?!

blogavatar

Utam a várva várt terhességig.

Utolsó kommentek