-35 éves vagyok
-soha nem voltam még terhes (tudtommal)
-soha nem szedtem fogamzásgátlót
-egyéb gyógyszert sem szedek
-no cigi
-kv, és 1-1 pohár vörösbor esténként viszont van (nyugi, azért nem minden este!:-P)
-a menstruációm rendben, 28-32 nap, ennél nagyobb ingadozás csak párszor volt életem során
-komolyabb fertőzésem, nőgyógyászati problémám, műtétem, cisztám stb. egy két sok évvel  ezelőtti  felfázástól eltekintve nem volt
-rászűrések negatívak, kismedence UH rendben, no Chlamydia
-Párom értékei rendben (igen, túl vagyunk a leendőapátimegkellvizsgálni mutatványon, kétszer is,  egy éve nem volt túl fényes, de most minden oké)
-nem védekezünk évek óta, de nem is naptárra-órára szeretkeztünk,(bár az utóbbi időben már erre  hajaz a dolog :-/), sőt voltak hosszabb rövidebb időszakaink, amikor enyhén szólva nem voltunk túl  aktívak...
-hőmérőzésre még nem fanyalodtam, Gábriel című ovu teszttel már szórakoztam, de kimaradt 1-1 nap néha, meg ittam is előtte, pedig nem szabadna, lényeg, hogy nem mutatott peteérést - ez az egy momentum ami esetleg aggodalomra adhat okot.

Egyszóval: egyfelől, miért kellene aggódnom, hisz abszolut meg tudom magyarázni, hogy miért nem vagyok még anya, de hát minden rendben velem, velünk, mért ne lehetnék?!
Másfelől viszont, lássuk be, ha csak  a matematikai esélyét nézem a dolognak, ennyi év "free sex" után lehetetlen, hogy egyszer sem estem teherbe! (ha amúgy minden tökéletes...)



Meddőség


Nnna. Ettől a szótól agybajt kapok! Egyszerűen annyi negatív töltettel bír számomra, hogy nem vagyok hajlandó magamra alkalmazni. Szerintem ez már egy befejezett állapot, avagy nem lehet és nem is lesz gyereke, hiszen meddő! Ezt meg mondjuk 50 éves korom előtt, meg amíg menstruálok, meg amíg meg nem haltam, addig ne jelentse már ki rólam senki! NEM VAGYOK MEDDŐ! Max. eddiganapimeddő, vagy meddőne tűnő/meddőgyanús, mégnemszületettgyereke, szóval bármi, csak ezt ne!

Eleve nehezen tudom megemészteni, és elfogadni, hogy nekem ezzel problémám van. Soha nem gondoltam, hogy lesz valaha. Mindíg úgy gondoltam, hogy lesznek gyerekeim. Hogy mikor, hány és kitől, azt nem terveztem el, - nem szokásom ez a 26ésfélévesenférjehzmegyek, ráegyévrejöhetaz elsőgyerek, utána2év2 hónappalpedigszülömamásodikat,  típusú tervezgetés. Honnan a bánatosból tudja valaki ezt előre eltervezni?! És anyukám, ha 26 évesen nem hogy férjed,de még pasid se lesz?! Akkor mi lesz a menetrenddel?!
Mindenesetre azt nem gondoltam volna, hogy 35 évesen még egy sem...Ez rosszul hangzik...nagyon rosszul!